De legende van Karel ende Elegast
Tafel-verteltheater voor de groepen 5 t/m 8

 
Op een nacht krijgt Koning Karel opdracht om te gaan stelen en hij vindt dat maar niks! Gelukkig ontmoet hij Elegast die hem meeneemt naar het kasteel van Eggerik waar van alles te halen en te horen valtů

          

Bijna iedereen kent de legende van Karel ende Elegast, dat prachtige ridderverhaal over Karel de Grote en verplichte kost in het voortgezet onderwijs. Na deze voorstelling is het een stuk eenvoudiger om die middeleeuwse geschiedenis in de oorspronkelijke taal te lezen!

Tafelspel-verteltheater
Met behulp van decors, figuren en muziek uit koffers, een techniek die vroeger door rondtrekkende poppenspelers werd gebruikt, komt het verhaal rond een uitklapbare tafel tot leven. De kinderen kunnen precies zien wat er gebeurt maar worden nadrukkelijk uitgenodigd om hun fantasie te gebruiken. Daarnaast laat de poppenspeler de taal van toen doorklinken.
Mijn versie van Karel ende Elegast is gebaseerd op een eerdere uitvoering van meester-poppenspeler Marius Prein en nog door hem geregisseerd. Hij is geschikt voor kinderen van acht tot twaalf jaar en wordt gespeeld voor maximaal 80 leerlingen tegelijk in een speelzaal of groot klaslokaal.

 
Overige informatie
Verteller/speler : Karin Esther
Duur : 50 minuten
Opbouwtijd : 2 uur
Kosten : op aanvraag
Boekingen : tel. 0622479650
 

Combinaties
Combinaties van diverse kindervoorstellingen zijn mogelijk tot maximaal drie voorstellingen op dezelfde locatie op dezelfde dag tegen een gereduceerd tarief.

 
 

terug