Contact! I & Contact! II
Figurentheater voor mensen met een psychogeriatrische of verstandelijke beperking

 
De eerste tonen klinken, iedereen kijkt op. Voorzichtig komen de eerste figuren tevoorschijn. Stapje voor stapje naderen ze het publiek om contact te maken. Daarna laten ze zich gaan!

           

Twee verhuizingen achter elkaar brachten mijn broer met Downsyndroom danig uit zijn evenwicht. Alzheimer veranderde mijn oma in een rusteloze verpleeghuisbewoner en mijn dementerende moeder was vaak verdrietig.
Alle drie leken ze onbereikbaar ver weg in hun eigen wereld.
Op zoek naar een manier om hen te bereiken, ontmoette ik poppenspeler Marius Prein, gespecialiseerd in voorstellingen voor mensen met psychogeriatrische problemen en/of een verstandelijke beperking. Hij had een idee voor een nieuw programma in zijn hoofd maar was er nog niet aan toe gekomen om dat uit te werken. Om een lang verhaal kort te maken: hij gaf me de vorm die ik zocht. Zo kwam Contact! I tot stand, later gevolgd door Contact! II.

Verrassende reacties
Contact! I & II zijn flexibele, gevarieerde programma’s voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen die dementeren of anderszins in een eigen wereld leven. De op muziek bewegende poppen en figuren leggen gemakkelijk contact en prikkelen de aanwezigen in hun interesses en herinneringen. De reacties zijn zonder uitzondering positief en verrassend.

Bijzonderheden
Contact! I is geschikt voor een groep van maximaal 20 personen in een huiskamersfeer. Bij een grotere groep lukt het niet meer om iedereen persoonlijk te benaderen.
Contact! II werkt met kleinere figuren en is verrijdbaar en daardoor gemakkelijk inzetbaar op verpleegafdelingen. Voor maximaal 10 personen.
Een podium of andere theatervoorzieningen zijn niet nodig, wel zoveel ruimte dat ik om de mensen heen kan lopen. Het programma bevat weinig tekst. Tempo en aantal pauzes worden aangepast aan het publiek.

Overige informatie

Speler : Karin Esther
Speelduur : 60 minuten (exclusief pauzes)
Opbouwtijd : 45 minuten
Kosten : op aanvraag
Boekingen : tel. 0622479650

terug