Reintje de Vos
Tafelspel - verteltheater voor de groepen 3 t/m 6

 
In het grote bos is een inbreker actief. Reintje de Vos lijkt de boosdoener. Hij moet voor straf verhuizen naar een ander bos. Toch blijft er van alles verdwijnen. Is Reintje eigenlijk wel echt vertrokken?

           

De streken van Reynaert de Vos worden al sinds de Middeleeuwen bezongen en degene die ze optekende had feilloos in de gaten dat ook de dieren om Reynaert heen niet altijd even braaf waren!
Met een knipoog naar het originele Middeleeuwse gedicht houden deze moderne Reintje en andere dierfiguren ons een spiegel voor. Dat maakt de avonturen van Reintje de Vos verrassend herkenbaar!

Tafelspel-verteltheater
Met behulp van decors, figuren en muziek uit koffers, een techniek die vroeger door rondtrekkende poppenspelers werd gebruikt, groeit het verhaal. Rond een uitklapbare tafel kunnen de kinderen precies zien wat er gebeurt en worden ze aangemoedigd om hun fantasie te gebruiken en te reageren.
 
Bijzonderheden
Reintje de Vos is geschikt voor kinderen van zes tot tien jaar en wordt gespeeld voor groepen van 50 tot 60 leerlingen tegelijk in een speelzaal of groot klaslokaal. Iedere voorstelling is anders met veel ruimte voor improvisatie en inbreng vanuit het publiek.

Overige informatie

Verteller/speler : Karin Esther
Speelduur : 60 minuten
Opbouwtijd : 75 minuten
Kosten : op aanvraag
Boekingen : tel. 0622479650
 

Combinaties
Combinaties van diverse kindervoorstellingen zijn mogelijk tot maximaal drie voorstellingen op dezelfde locatie op dezelfde dag tegen een gereduceerd tarief.

terug