Koffertheater komt naar u toe met:
 

sprookjes en verhalen in alle soorten en maten, voor elke gelegenheid. Een verrassend programmaonderdeel tijdens bedrijfspresentaties of vergaderingen!

 

tafelspel-verteltheater gebaseerd op de techniek van poppenspelers die vroeger door Europa trokken, in stad of dorp hun koffers op een tafel zetten en met behulp van alles wat daaruit tevoorschijn kwam een voorstelling opbouwden. Koffertheater steekt deze oervorm in een modern jasje. Er komen nog steeds koffers aan te pas en ook zijn alle figuren, decors en attributen zelfgemaakt maar er wordt gewerkt met muziek en lichteffecten en het publiek is onderdeel van de voorstelling.
Op dit moment kunt U kiezen uit: De Priegels, Reintje de Vos, De Wervelwind, Karel ende Elegast, A Christmas Carol & Mefista.

 

muziekprogramma’s met op muziek bewegende zelfgemaakte poppen en figuren die zowel met het publiek als geheel als met individuele toeschouwers communiceren. U kunt kiezen uit: Contact! I & Contact! II

 
Koffertheater wordt gemaakt door Karin Esther, verhalenverteller.
Vanaf 2007 trad zij op met poppenspeler Marius Prein die haar de kneepjes van het vak leerde en haar voorstellingen regisseerde tot aan zijn overlijden eind 2012.
 

 

                        


 
 
 
 
 
 

De Priegels

Op de dag van het grote Priegelfeest blijkt er een Priegel verdwenen. Zonder hem kan het feest niet beginnen dus alle poppen uit de poppenkist helpen zoeken. Even wordt het spannend maar alles komt goed!

 
Tafelspel-verteltheater voor kinderen van drie tot zeven jaar.

lees verder


 

Reintje de Vos

In het grote bos is een inbreker actief. Reintje de Vos lijkt de boosdoener. Hij moet voor straf verhuizen naar een ander bos. Toch blijft er van alles verdwijnen. Is Reintje eigenlijk wel echt vertrokken?

 

Tafelspel-verteltheater voor kinderen van zes tot tien jaar.

lees verder


 

De Wervelwind

 

In een van de tuinen rond het kasteel gebeuren vreemde dingen en daarom mogen de zonen van de Tsaar er niet komen terwijl ze er juist zo graag willen spelen! Hun moeder gaat op onderzoek uit maar dat blijkt geen goed idee…

 

Tafelspel-verteltheater voor kinderen van vier tot negen jaar.

lees verder


 

Karel ende Elegast

 

Op een nacht krijgt Koning Karel opdracht om te gaan stelen en hij vindt dat maar niks! Gelukkig ontmoet hij Elegast die hem meeneemt naar het kasteel van Eggerik waar van alles te halen en te horen valt…

 

Tafelspel-verteltheater voor kinderen van acht tot twaalf jaar.

lees verder


 

A Christmas Carol

 

Het is bijna kerstavond. Iedereen haast zich naar huis, winkels gaan dicht en kantoren zijn gesloten. Alleen Scrooge is nog aan het werk. Hij probeert Kerstmis en alles wat daarbij hoort te ontlopen maar of dat lukt…?

 

Tafelspel-verteltheater voor zeven jaar en ouder.

lees verder


 

Mefista

 

Nieuwe versie, vrij naar de Faust van Goethe, verwacht vanaf oktober 2013!

 

Tafelspel-verteltheater vanaf 16 jaar.

lees verder


 

Contact! I & II

 

De eerste tonen klinken, iedereen kijkt op. Voorzichtig komen de eerste figuren tevoorschijn. Stapje voor stapje naderen ze het publiek om contact te maken. Daarna laten ze zich gaan!

 

Muziek- en figurentheater zonder tekst, geschikt voor mensen met Alzheimer & andere

vormen van dementie. Ook geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking.

lees verder