REACTIES "DE WERVELWIND"

 

[Bas, 5 jaar] “Veel leuker dan televisie!”

“Met welke prinses gaat Ivan eigenlijk trouwen?” [Sharon, 6 jaar]

[Ferry, bijna 8 jaar] “Ik vond het vliegende paard echt gaaf!”

“Zitten er nog meer verhalen in die koffers?” [Timo, 7 jaar]

[Nina, 4 jaar] “Komt u nog een keer, juf? …”

 

REACTIES "CONTACT! I"

 

Een dementerende vrouw wilde aanvankelijk niets van het programma weten. Zodra er een figuur in haar buurt kwam, keek ze boos weg en zonderde ze zich af. Wel hield ze intussen de boel haarscherp in de gaten! Uiteindelijk won haar nieuwsgierigheid het van haar reserve en kwam ze dichterbij, voorzichtig raakte ze een van de vogels aan om hem even later resoluut vast te pakken en tegen zich aan te drukken. Tenslotte danste ze met de clown!


Een rusteloze, onafgebroken rondwandelende, demente man stond plotseling stokstijf stil. Hij hield zijn hoofd schuin, luisterde aandachtig, neuriede mee met de melodie en strekte zijn hand uit toen de figuur hem een roos aanbood. Die roos hield hij de rest van de voorstelling stevig vast. Hij bleek vroeger rozenkweker te zijn geweest.


De voorstelling voor ongeveer 50 cliënten, variërend in leeftijd en niveau en voor de helft met Downsyndroom, begon afwachtend maar al tijdens de tweede act sprong de vonk over. Het werd een geweldig feest: iedereen die daartoe in staat was, kwam in beweging en de poppen en figuren bloosden na afloop van alle zoenen en knuffels die ze hadden gekregen!


Bij haar begeleiders bestond het vermoeden dat de vrouw niet kon praten omdat ze haar dat in de paar maanden dat ze in het verpleeghuis woonde nog niet hadden horen doen. Ze begreep in elk geval geen Nederlands en misschien was ze zelfs wel doof. Haar ogen deden mee maar verder leek de voorstelling langs haar heen te gaan tot de act waarin een rode doek beweegt op een instrumentale uitvoering van ‘Don’t cry for me, Argentina’. Toen gebeurde het: opeens ging ze rechtop zitten en begon ze te zingen. Uit volle borst, in het Spaans en met een prachtige, geschoolde stem. Daarmee bezorgde ze iedereen die erbij was kippenvel en een onvergetelijke middag!

 

REACTIES "A CHRISTMAS CAROL"

 
"Super mooie poppen!" [Joost, 9 jaar]

[Docent groep 6] “De handelingen van de poppenspeler zijn goed te volgen en haar mimiek ondersteunt de emoties van de poppen bijzonder overtuigend.”

"En ineens was het een keuken met pannen en een waslijn met kleertjes en van alles!" [Sari, 10 jaar]

[Docent groep 8] “Verleden, heden en toekomst worden door de diverse woordgrapjes leuk met elkaar verweven.”

"Het gat in de deur was eng!" [Sofie, 7 jaar]

[Jelle, 11 jaar] "De beelden met het licht erachter zijn een soort film!"

terug